WIE ZIJN WIJ

Het Huiswerkhuis (HHWH) is voortgekomen uit Remedial Teaching Flevoland. Ouders gaven te kennen behoefte te hebben aan een logisch vervolg van Remedial Teaching maar dan in de vorm van huiswerkbegeleiding.

 

We zijn op zoek gegaan naar ervaren docenten en hebben deze gevonden.

De huiswerkbegeleiding doen wij in een huiselijke sfeer, waarbij leerlingen zich plezierig voelen en geconcentreerd en in alle rust kunnen werken.

Vanaf 1 september 2007 zijn we van start gegaan.

Vele leerlingen zijn direct naar HHWH gekomen en hebben daarvoor geen RT traject bij ons gevolgd.

De geslaagde leerlingen van het voortgezet onderwijs zijn inmiddels aan hun vervolgstudie begonnen.

Wij begeleiden leerlingen van LWOO/VMBO t/m VWO, maar ook leerlingen uit het MBO die op een ROC zitten.

Daarnaast hebben wij ook leerlingen in de praktijk uit het voortgezet speciaal onderwijs met bijvoorbeeld Asperger.

 

U kunt bij ons kiezen voor huiswerkbegeleiding in groepsverband (maximaal 10 leerlingen) en voor individuele begeleiding. Wij zijn geopend van ma. t/m vr 14.00 tot 18.00 uur voor de huiswerkgebeleiding.

 

De individuele begeleiding (bijles) van een uur, waarbij we één op één werken, gaat op afspraak en kan ook plaatsvinden op andere tijden. Doel is om hiaten die leerlingen hebben op te lossen en er voor te zorgen dat ze weer goed mee kunnen met de klas. Het resultaat laat zich meten in de cijfers van de toetsen die ze maken. Het is daarna ook mogelijk dat de leerling meedraait in de huiswerkbegeleiding.

Verder zijn er ook combinaties mogelijk van individuele begeleiding en huiswerkbegeleiding.

 

Het spreekt voor zich dat wij flexibel zijn. Roosters van leerlingen veranderen regelmatig en daarop kunnen wij direct inspelen omdat we gekozen hebben voor kleinschaligheid.

Tijdens CR weken (toetsweken) kunnen leerlingen elke dag komen, zonder dat daarvoor extra kosten voor in rekening worden gebracht.

 

Tijdens hele vakantieweken brengen wij geen kosten in rekening. We starten altijd de tweede schoolweek van een nieuw schooljaar, aangezien de leerlingen dan pas voldoende huiswerk krijgen om naar de huiswerkbegeleiding te gaan. De laatste twee schoolweken van het schooljaar zijn wij dicht, omdat de leerlingen geen huiswerk meer hebben en de cijfers voor het laatste schoolrapport al ingeleverd zijn.